Tuesday, September 25, 2007

Glume


Gigi Becali a fost sambata, 22 septembrie 2007, la Arad. Printre altele, s-a trezit sa declare că în cazul în care va ajunge preşedintele României va desfiinţa cluburile pentru gay, iar pe homosexuali îi va izola la marginea oraşelor, în cartiere speciale. Stirea este puternic difuzata.

„Sex-shop-urile nu au ce căuta în centrul oraşului, să le vadă toată lumea, copiii şi cei care nu vor să le vadă. Cluburile pentru gay le voi desfiinţa. Dacă aceşti oameni păcătuiesc, nu au decât să o facă la ei acasă. Îi sfătuiesc să meargă la preot dacă au probleme cu capul, pentru că eu voi desfiinţa cluburile de homosexuali şi lesbiene“

„O să le fac cartiere speciale, să stea acolo şi să ne lase pe noi în pace“


Ceea ce este interesant aici este lipsa de reactie, cel putin pana acum. probabil vor urma zilele urmatoare cateva pozitii sau cineva isi va aduce aminte de chestiunea asta prin campania electorala. Ziarele online s-au limitat la a transmite "faptele asa cum sunt". Vorbim aici nu de un personaj marginal, de un individ total lipsit de putere politca: Becali este cotat în sondajele de opinie pe locul al doilea, la categoria încrederii în politicieni, cu circa 30%, imediat dupa Băsescu. Partidul condus de Becali este situat pe locul al patrulea, după PD, PSD şi PNL, cu şanse clare de a intra în Parlament.

Vara trecuta Becali era prezent pe majoritatea posturilor TV in emisiuni sportive, talk-showuri politice, lifestyle etc. popularitatea sa este remarcabila. Faptul ca este considerat in multe cazuri un bufon inofensiv si simpatic, greu de crezut si pe care nu poti sa te superi, nu poate scuza luarile sale de pozitie deosebit de violente. Numarul 1 in sondaje recidiva acum cateva saptamani cu remarcile sale discriminatorii: de data asta nu era vorba de tigani, ci de armenii cei rai. Doctorul sau era un caz rar de "armean bun". Comisia impotriva discriminarii a reactionat. Oamenii lui Basescu au raspuns dezinvolt ca era doar o gluma, in stilul caracteristic al presedintelui. Si asa a ramas.


Si Becali probabil glumeste pe seama gaylor, femeilor, tiganilor etc. Treptat, stilul sau a devenit unul caracteristic, un produs mediatic foarte bine vandut si usor de reprodus. De unde si succesul sau. Usor usor, cu asemenea reprezentari, puternic sustinute de viitori alegatori, Romania ramane o gluma si inca una proasta de tot.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails